Belirli Günler ve Haftalar

Nis

Otizmli bir beyin eşsizdir. Otizm bir eksiklik olarak algılanır, çünkü çocuk zamanla diğer insanlar gibi iletişim kuramaz, etrafındaki dünyayı anlayamaz ama fırsat verirseniz büyük bir yeteneği doğurabilecek bir eksikliktir bu!

May

Okulumuz Tarih öğretmeni Filiz FİDANOĞLU,  öğrencileriyle , 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için günün anlam ve önemine dair  bir video hazırladı. Öğretmenimiz hazırladıkları bu video için şunları söyledi:

"Milli şuur ve tarihi bilinçle ; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ruhunu yaşayabilmek için fiziki olarak yanyana olmamız gerekmezdi.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle okullarımız "tedbir amaçlı tatil" edilse de bizler evlerimizden seslendik sizlere. Tıpkı okulumuzun konferans salonundaymışız gibi..

Arşiv taraması yapıp o zamanın görüntüleriyle de videomuzda tarih şöleni yaşatmak istedik.

Bayraklarımızı astık, özenle hazırlandık, mevcut ve mezun öğrencilerimizle toplandık.

"Gençliğe Hitabe" ile 93 yıl önce M.Kemal Atatürk'ün Nutuk adlı eserinin son sayfalarında, "Benim bütün ümidim gençliktedir."  diyerek emanetinin sahibi olan gençlere seslendiği o eşsiz ifadelerini ; "İstiklal Marşı" ile milli şairimiz M.Akif Ersoy'un dizelerinde, dünyada daha önce örneği görülmemiş bir mücadelenin destansı ve coşkulu halini seslendirdik.

19 Mayıs 1919' da Samsun'a çıkarak "İstiklal" e giden yolun ilk adımını atan başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu topraklarda hür yaşayabilmemizde emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı ve minnet ile anıyoruz.

Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve desteğini esirgemeyen okul idaremize şükranlarımı sunuyorum."

Biz de okulumuz adına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en kalbi duygularımızla kutluyor, Tarih Öğretmenimiz Filiz Fidanoğlu'na ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederek, iyi seyirler diliyoruz.

20-27 Aralık Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası konulu bilgilendirme panomuz hazır.

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür.

3 Aralık dünya engelliler günü münasebetiyle okulumuz Coğrafya Öğretmeni Nilgün Macar, Özel Eğitim Öğretmenimiz Çiller ÇAĞLAR ve İnşaat Teknolojisi Alan Öğretmenimiz Naz BULUT program hazırladılar. Programın büyük bir bölümünde özel eğitim sınıfı öğrencileri ve okulumuzun engelli öğrencisi Tolga Eren KURTALAN rol alarak onlara hiç bir şeyin ENGEL olamayacağın gösterdiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel panomuz satranç kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı.

Kas

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamının da okulumuz öğretmen öğrenci ve diğer çalışanların tamamına Eğitimler düzenlendi.

Kas

24 Kasım öğretmenleri gününe özel pano hazırladık.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılı anma töreni tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk'ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Anma törinizi okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz birlikte izlediler.

Kas

1-7 Kasım disleksi Farkındalık haftası münasebetiyle bilgilendirme Panomuz hazırlandı

Kas

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Panomuz İngilizce öğretmenim Utku ASLAN ve Harita Tapu Kadastro Öğretmenimiz Burçin SOYDAN tarafından güncellenmiştir.

Kas

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası sebebiyle öğrencilerimizi bilgilendirmek adına okulumuz koridorlarında panolar hazırlandı.

Ekm

Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümü okulumuz Tarih Öğretmeni Filiz FİDANOĞLU ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutladık

Kut´ül Amare Zaferi